keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Oleiluu

Rohtosormustinkukkien aikaa
Rappukaiteissa olleet kukka-asetelmat laitoin uudestaan, kun alkoivat valumaan kasvien painosta niin, etten uskaltanut luottaa siihen, että ne pysyisivät paikoillaan enää. Lämmintä ja kuivaa on luvattu, lisäsin samalla kastelukiteitä pintamullan joukkoon ja toivon, että se riittää helpottamaan kastelussa tässä kesän aikana. Samalla siirsin kukat ylätasanteen kaiteelle, mistä ne näkyvät hyvin ja missä ne silti saavat valoa.

Muutakin jännää pihalla. Sormustinkukat alkavat olemaan parhaimmillaan ihan näillä hetkillä. Kuvia tulee napsittua, kun pelkää, että sitten se ihanuus meneekin jo vanhaksi... Palavarakkaus ja jalopähkämö alkavat kukintaansa, samaten harjaneilikat ja isopäivänkakkarat. Perunat ovat alkaneet tulemaan mullasta esille (pitäisikin mullittaa ne) ja rikkaruohoksi luulemani "arvoituskasvi", jota luulin jo peurankelloksi, on joku muu jättikellokukkanen. Yksi kukka on vasta auki ja se on todella iso. Kukkavarretkin ovat todella paksut ja painavat kukat ovat niitä kaataneet, piti tukea narulla, ettei mene kukinta hukkaan kaatumisten takia. Jännää!

Kesäsuunnitelmia menossa muutoinkin tässä. Kiva kun tulee jotain muutakin vähän, ettei ihan kokonaan oman torpan ympäristössä vain liiku, vaikkei me mitään yöpyjävieraita ollakaan. Liikaakaan ei voi ohjelmaa tehdä, kun pitäisi saada miehen kesälomien aikana tehtyä yhtä ja toista ja mun käsivaivojen takia en pysty ihan kaikkea haluamaani tekemään. Liikoja en uskalla rasittaa, ettei vaiva palaa entistä pahempana. Kyllä lääkäri severran tuosta luukalvontulehduksen vaaroista peloitteli, että en edes kortisonipiikityksiin halua, saatika tilanteeseen, mikä vaatisi leikkausta. Kyllä nämä käsivärkit vain senverran tärkeät epeleet ovat.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Hyvä, hyvä, olen ollut jo maaliskuusta bloggerissa. ja on toiminut eikä ole tullut roskapostiakaan, vaikkei ole ollut roskapostin varalta kirjainvarmennuksiakaan.
Noita rohtosormustinkukkia kasvaa meidänkin kukkapenkissä.
Perunanmultaus kannattaa varmaan piakkoin hoitaa -jopa me hämeen hitaatkin sen teimme niin kotona kuin jo aikaisemmin mökillä.

Kasveja tosiaan on niin paljon,ettei kakkia kerkiä kuvatakaan...

Paranemisia, lepoja!

Minz kirjoitti...

PAPPILANMUMMO: Nämä sormustinkukat ovat siinä mielessä saavutus, kun ovat itse siemenestä asti kasvatetut. Hämmästyttivät kasvuinnollaan positiivisesti. =D Perunat tuli meidän laitettua maahan tosi myöhään, että nyt on vasta vähän viherrystä näkyvissä pinnan päällä, mutta kyllä ne mullata täytyy - jossainkohti tässä. Saa samalla vähän rikkaruohoja poistettua. Ne kun tuntuvat valtaavan kaiken heti, kun silmä vähänkin välttää.