maanantai 16. heinäkuuta 2012

Siirtolapuutarhassa - In the allotment area


Kävin siskon kanssa "vuosittaisella" siirtolapuutarhakierroksella. Avoimien ovien päivä pitää aina käyttää hyödyksi, satoi tai paistoi, jos vain muutoin on mahdollista. Osa kuvista isontuu reippaasti, kun niitä klikkaa.
Though it was raining at times, the visit wasn't a dissapointment. Allotment area in Peltola Turku is really beautiful. Had to use camera under the umbrella to avoid it getting wet. Click the photos, some of the are getting a lot bigger.


Ei ollut mikään pettymys tämä reissu, vaikka monet kuvat on sateenvarjon alta napsaistuja. Jossainkohti meni säädötkin ihan vintalleen, kun tuo ei kosteudesta tykkää, mutta kyllä näistä nyt jotain selkoa saa. Upea paikka tuo Peltolan Siirtolapuutarha on.
Took over 300 photos and some of them are really unclear. I think the adjustments went wrong at some point, 'cos of the dampness. Hopefully most of them are now worth seeing reduced. The place is really gorgeous.


Paljon hienoja käyttökelpoisia ideoita, vaikka tällä kertaa ei yhdellekään pihalle sisälle asti menty. Ihmisillä oli paljon sateenvarjoja ja pihojen oleskelualueet melkoisen pieniä. Olisi pitänyt varoa muita niin paljon, ettei siitä paikkojen ihastelusta olisi oikein tullut mitään (ahtaat tilat, paljon vieraita, sateenvarjo ja kamera; eivät oikein sovi kaikki yhteen).
There were a lot of good ideas, to use in our garden in the future, too. Though we didn't actually go in any garden, though there were some inviting open gates. Little yards, lots of people, umbrellas and cameras aren't a good set. Would've made the enjoying harder anyways.


Keskusrakennuksissa oli taidenäyttelyä, kirpputoria ja päärakennuksen takana lippupiste ja ruoka/kahvipaikat. Kiitos siskolle kahvitarjoilusta!
In the center buildings there were art gallery, flea market and refreshment/food area. 


Oli hirmu-upeita sisäänkäyntejä, vähemmän upeita ja osa ihan hunningollakin. Näytti siltä, että muutama ainakin oli vaihtanut omistajaa lähiaikoina/vuosina ja nyt aloitettu paikkojen kuntoonlaitto. Osa oli täysin "viidakoittunutkin".
There was unbelievably beautiful entrances, some not so much and even a few neglected ones. Seemed there were a couple that's been prepared from the start, one was for sale and some were looking quite jungle-like.


Tällaisen köynnösruusun haluaisin itsekin pihalle. Värit vain toisinpäin, kun meidän talo on punainen, niin keltaiset kukat erottuisivat paremmin. Hurjan kaunista!
This kind of rose, but as yellow flowers, would look beautiful in our red walls. Maybe someday!


Muutamassa pihassa oli pystyyn jätetty vanhoja kuolleita puunrunkoja. Paikoille, joissa ne eivät osu kenenkään rakennuksiin, vaikka kaatuisivatkin jossain myrskyssä. Niistä on saatu näyttäviä köynnöskehikkoja ja amppelien/kynttelikköjen/lyhtyjen ym. koristeiden ripustuspaikkoja.
Some gardens had their old dead tree trunks left up to be a suitable rack for the creepers as well as for a place to hang some flowers, lanterns and other decorations. Nice!


Penkkien reunustuksissa oli kiviä, laattaa, lautaa ja joissain ihankuin saksilla leikaten nurmikosta erotettu kaitale (silmiä pyöritettiin siskon kanssa, että miten joku jaksaakin). Tämä pikkuaitakoriste on tehty piilottamaan melkoisen rumaa lautareunusta ja ilme oli todella viehättävä. 
Around the flowerbeds there were lots of different materials: wood, stones, tiles, concrete. Loved this tiny fence that's put on the wooden board to give the whole bench a more finished look.


Edellisen vuoden "teema" oli yksityiskohdat, tänä vuonna pääfocus oli sisäänkäynneissä, kun ei pihoille menty. Yhtäkään samanlaista porttia ei tullut mielestäni vastaan koko matkalla.
Last year's theme was details, but this year the focus was on entrances, 'cos we didn't go into the gardens this time. Didn't see one gate the same as some other. Cute!


Tämä oli sisäänkäynneistä yksi selkein suosikki. Viidakkomaista selkeyttä. Runsautta, viileyttä, vehreyttä, mutta myös väriä.
This one was my clear favourite. Jungle clarity, luxuriance, coolness, green, but also some color. I like!

4 kommenttia:

scraygirl kirjoitti...

Amazing how many different gates there were!

Shame it was raining but looks good anyway. Nice to see ideas that you can copy. Yellow Roses would look lovely.

You seem to have enjoyed the day.....300 photos. My goodness. :D

Marjatta kirjoitti...

My goodness tosiaan, ovat nämä aivan ihania paikkoja! Vain mielikuvitus on rajana näiden pikkupuutarhojen laittamisessa. No, tietysti sitten alueen yleiset säännöt pensasaitojen korkeuksista yms. Noista kuvista myös näkee, että tänä kesänä kaikki on huikeasti kasvanut kun on tullut vettä ja ollut lämmintäkin. Siis myöskin rikkaruohot..... ainakin meidän puutarhassa.....

Nettimartta kirjoitti...

Upeita pikkupihoja ja nuo portit ovat kyllä mannaa sielulle.

Minz kirjoitti...

SCRAYGIRL: Felt like it's kind of important to make all the entrances differ from the others. Looking great! My camera is in HARD use, when I have something nice in my sight! ;)

MARJATTA: Kyllä! Mielikuvitusta ei kannata puutarhanhoidossa unohtaa. Kosteaa ja lämmintä on, niin kasvit kyllä kasvavat, mutta kuten sanottu, valitettavasti myös rikkaruohot - ja homeitiöt...

NETTIMARTTA: Totta! Tuolla sitä sielu lepää - jopa vierailijoiden! =D