sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Pihalta


On tullut kovasti yritettyä ottaa kuvaa kaikesta pihalla kukkivasta, ja niitä kuvia sitten ON. Harmittaa, kun niitä ei voi omaan "oikeaan" blogiin laittaa esille, kun tykkää aina aika ajoin palata selaamaan vanhaa kautta, vertailun vuoksi. Ei sitä monessa blogissa kyllä tule käytyä, senverran hyvin itseni tunnen. Mutta josko nyt joitakin heittäisi tänne, silti. 


Kuvista voi saada käsityksen, että puutarha olisi isompikin, mutta vaikka kukkapenkki ON iso, se ei meidän isolla, aavalla pihalla isolta näytä, kun vähän kauempaa katsoo. Puita ja pensaita kaivataan lisää reippaasti tähän lääniin.


Tällä hetkellä pihalla kukkii aikas paljon kaikkea: lupiineista vielä osa, mäkimeirami, timjami, maariankellot, kurjenkellot, maksaruoho, malva aloittelee, palavarakkaus, harjaneilikat, jalopähkämö, isopäivänkakkara, sinipellava, tarha-alpi, rohtosormustinkukat ja lyhyemmät (tavalliset?) sormustinkukat, petunia, pelakuut, kuunliljat, osa päivänliljoista aloittelee, mirrinminttu, kurkkuyrtti, raunioyrttikiin kukkii yhä, vaikka on aikaisesta keväästä jo aloittanut.


Jalopähkämöissä käy myös tiivis kuhina, kun pörriäiset visiiteeraavat aterialla. Sormustinkukat näyttävät myös olevan yksiä näitten suosikkilistalla ja yrittävätpä kovasti päästä nupuillaan oleviin malvan kukkiinkin, vaikka ne eivät vielä ole kaikki avautumassakaan. Taitaa olla suosikkikukka.


Ja pörriäisestä tuli mieleen jo vähän aikaa sitten nappaamani kuva tuolta lenkkipolultamme. Villiruusu kaiken muun vehreyden keskellä ilahdutti. Ja kimalainenkin halusi kuvaan mukaan. =D

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Kukkia, kukkia todella paljon.
Kimalaiset ja mehiläiset pörräävät meidänkin pihalla. Mehiläiset tosin ovat olleet aivan hulluina: Kolme yötäpäivää männyssä iso karkulaisjoukko.

Minz kirjoitti...

PAPPILANMUMMO: Nyt on ollut kukkasille suotuisa kesä. Lämmintä ja kosteaa. Kyllä huomaa, että kukinnat kestävät kauemmin ja tosiaan pörriäisiäkin on liikkeellä. Karkulaisia ei sentään ole näkynyt koskaan.