torstai 19. heinäkuuta 2012

Uusi arvoituskukka-arvoitus ratkesi


Kukkapenkissä kuuluu taas kummia. Uusi arvoituskukka tännekin pohdittavaksi. En tiedä edes, mitä kasvia lähtisi etsimään. Kuva isontuu, sitä klikkaamalla. Ainakaan tällaisia kukkia ei missään metsäpolkujen tai lenkkiteittemme varsilla ole näkynyt.


Tässä sama kuva pienempänä, mihin merkkasin kukan lehdet, kun tuossa on muitakin sekoittamassa pakkaa. Lehdet lähtevät kukkavarsien alaosasta, pienen varrenpätkän päähän. Ei siis ole laukka, joksi tätä ensin katsoin, muttei myöskään apila, jonkatapaisia nuo pienemmät kukinnot ovat ennenkuin aukeavat.


Ja tässä sitten lähikuva auenneesta kukinnosta. Kaunis se on. Jää vähän malvan seassa piiloon, kun on matalampi, että pitänee siirtää se tässä johonkin sopivaisempaan paikkaan. Olisipa vain kiva tietää, mikä se on. =D

Edit myöhemmin samana päivänä. Millan tiesi, että kukka on Isotähtiputki ja niin löytyi sillä lisätietoa googlettamalla. Ei aavistustakaan, mistä tämä on kukkapenkkiimme tiensä löytänyt, mutta hyvä, etten ole liian tunnontarkka kitkijä! =D Kiitos, Millan!

6 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Se on Isotähtiputki tai Tähtiputki. Niitä on eri värisävyjä valkeasta tummanpunaiseen. Yksi lempparikasveistani puutarhassa :)

Minz kirjoitti...

MILLAN: Suurkiitos tiedosta! =D Vau! Sainpahan huomata, että pitäisi tuota omarakenteista kasvikirjaa selata välillä vähän useammin, kun sieltähän se löytyi odotusarvoisesti "hankintalistalta" olevana. Heh! En vain osannut yhtään yhdistää näitä tietoja - kukan fyysistä olomuotoa ja sitten sitä tekstiä kasvikirjassa. Nyt sain siihen sitten kuvankin mukaan. =)

Millan kirjoitti...

Kiva idea se "omarakenteinen kasvikirja". Sellaista kun pitää, oppii varmasti tunnistamaan hyvin kasvit, joista on joskus tehnyt muistiinpanoja :)

Minz kirjoitti...

MILLAN: Nykytekniikka antaa kivat mahdollisuudet monenlaisiin muistiinpanojen tekemisiin. Saa napata netistä monesta paikkaa tietoja, lisätä omat kokemukset - ja ne omat kuvat. =P

Valitettavasti mulla menee vieläkin näitten kasvien kanssa täysin opettelun puolelle, että mikä on mikäkin, mutta yritystä on, että muistaisin nimet tässä pikkuhiljaa.

Bediitta kirjoitti...

Enpä ole ennen moista nähnyt. :o Näin epäpuutarhurina sanon vain, että aika hieno kukka kyllä. :D

Minz kirjoitti...

BEDIITTA: Hyvä, että on joku muukin, jolle tämä on vieras. =D Enpä sitä minäkään itseäni puutarhuriksi pystyisi tituleeraamaan, vaikka kasvit kiinnostavatkin - varsinkin ne komeasti kukkivat! ;)